Categories:

11227642_519944731503471_301927109729359539_nVangölü Aktivistleri Van Gölü ve çevre kirliliğine dikkat çekmek için Van’da bisiklet topluluklarıyla bir araya gelerek bisiklet turu düzenledi. Grup, gün geçtikçe kirlenme oranı artan Van Gölü ve sahilinin kirlilik sorununa dikkat çekmek ve gölün doğal güzelliğinin korunması amacıyla 50’ye yakın bisikletçi ile farkındalık turu düzenledi. Yapılan bisiklet turuna Pedal Van, Van Bisikletliler Topluluğu ve Van Gölü Aktivistleri katıldı.

Kurtuluş Parkı’nda başlayan bisiklet turu Van-Edremit Gebze Su Sporları Tesisleri’nde son buldu. İki trafik polisinin de aracı ile eşlik ettiği grup 15 kilometre mesafe katetti. Merkürhaber’e konuşan grup yöneticileri, halk tarafından yoğun ilgi gördüklerini söyledi. VANLILARDAN BÜYÜK İLGİ Van Gölü Aktivistleri Yöneticisi Erdoğan Özel, Van’da ki bisiklet topluluklarıyla beraber ortak bir etkinlik yaptıklarını ve Vanlılar tarafından gayet güzel bir ilgi gördüklerini ifade etti. Özel, “6. Van su sporlarına destek sağlamak, Van Gölü ve çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla bu etkinliği düzenledik. Yaklaşık 50 kişilik bir bisiklet grubuyla Edremit su sporlarının açılışında bulunduk. Yolda gelirken halk tarafından yoğun ilgi gördük. Korna çalarak ve selam vererek bize moral verdiler. Halkın gösterdiği bu ilgi bizim için çok iyi bir destek oldu.“ dedi. “BİSİKLET HOBİ VE SPOR
SAĞLIK İÇİN KULLANILMALI ” Bisiklet Toplulukları yöneticisi Mustafa Çakmakçı da etkinlik çalışmalarının amacı halka bisiklet sporunu tanıtmak olduğunu söyledi. Çakmakçı, “Bugünkü turumuzun amacı bisiklet sporunu halka tanıtmaktı. Diğer amacımız ise gün geçtikte kirlenme oranı artan Van Gölü ve sahillerinin kirlilik sorununa dikkat çekmek içindi. Bölgemiz bu doğal güzelliğinin korunması ve gelecek nesillere aynı güzellikte ulaştırması için Van’daki bisiklet topluluklarıyla bir araya geldik.” dedi. Bisiklet grubu, ayrıca Van’da 6. kez düzenlenen su sporlarına destek için Edremit Gebze Su Sporları Tesisi’nin açılışına da katıldı.

 

 

 

Tags:

Comments are closed